Evropske izobraževalne ustanove drugi teden v oktobru obeležujejo Dneve Erasmus z namenom ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja med učenci, strokovnimi delavci in širšo javnostjo. 

Letošnji Erasmus teden je bil na Osnovni šoli Grm obarvan v čeških barvah, saj smo gostili učence in učitelje partnerske šole v Tišnovu. Učenci petega in sedmega razreda so sodelovali pri pouku skupaj s slovenskimi vrstniki, spoznavali Novo mesto ter med popoldanskimi aktivnostmi tkali nova slovensko-češka prijateljstva. 

Medkulturni utrip šole se je še posebej čutil v petek, 13. oktobra, ko so imeli šestošolci Dan jezikov. Na njem je pomen ohranjanja in razvijanja jezikov ter vlogo slovenščine v evropskem prostoru učencem predstavil gospod Matej Škorjak s predstavništva Evropske komisije v Sloveniji z delavnico Svetovno jezikanje. Na kulturnem dnevu smo opozorili tudi materne jezike naših učencev in na pomen večjezičnosti ter medkulturnosti. Tujejezični učenci so tako skupaj z učitelji pripravili delavnice portugalščine, makedonščine, albanščine, španščine, italijanščine in bosanščine. 

Adeus! Ahoj! Mirupafshim! 

 

Dostopnost