Tako kot vsako leto smo tudi letos na OŠ Grm obeležili Prešernov dan s proslavo. Predstavili smo kulturo nasploh in združili ples, petje, inštrumentalno glasbo z Orffovimi glasbili, poezijo ter vse prisotne spodbudili h kulturnemu obnašanju in dialogu. Pridružil se nam je tudi pevec skupine Dan D Tomislav Jovanović – Tokac, ki je s kitaro spremljal najmlajše učence. Na odru pa niso nastopali le najmlajši in ostali učenci, ampak tudi nekateri učitelji. Kdo in kako je polepšal letošnji kulturni program, si lahko ogledate tudi na televiziji, in sicer:
– v soboto 15. 2. 2020 ob 19.00 na Vašem kanalu (oddaja Tok tok) ali
– ponovitev v nedeljo 16. 2. 20200 ob 9.30, prav tako na Vašem kanalu.Vabljeni k ogledu!NASMEH ZA NOVOMEŠKO POMLAD
Grmčani smo se s proslavo ob kulturnem prazniku letos poklonili protagonistom Novomeške pomladi. Letos namreč obeležujemo 100 let od ultimativnega umetniškega dogodka, 1. pokrajinske umetniške razstave, ki je septembra 1920 stresla, premaknila in revolucionirala slovenski prostor. V ta mitski, kultni dogodek, so se zlili novi pogledi na umetnost in življenje. Učenci predmetne stopnje so pripravili avantgardno predstavo, v kateri smo lahko spremljali prozne in pesniške utrinke Podbevška, Jarca, Jakopiča, Mušiča ter ostalih.
In kaj sporočajo mladim? Poiščite v sebi tisto najboljše, novo, upajte si! Bodite drugačni, pogumni! Poiščite svojo pot, izrazite vse, kar nosite v sebi.
Nasmehnite se prihodnosti, razburkajte sedanjost, spoštujte preteklost. In ne pozabite… drobce kulture nosite v sebi vsak dan. Preproste besede, kot so prosim, hvala, oprosti, dober dan in nasvidenje, delajo čudeže!

Dostopnost