Danes, 21. 9. 2021, smo imeli prvošolci tehniški dan. Ugotovili smo, da je bila šola rojena (beri zgrajena) že davnega leta 1971, torej letos praznuje 50. rojstni dan. Pogovarjali smo se o praznovanju in izdelali vrtavke in sestavljanke/voščila.
Ugotovili smo, da pred 50. leti otroci niso poznali mobitelov, računalnikov, televizorji so bili črno-beli, imeli so le en ali dva programa. Otroci so veliko časa preživeli zunaj v družbi vrstnikov in se igrali mnoge igre. Mi smo spoznali in preizkusili Špano (Mlin) ter Ristanc.

 

Tretješolci smo uživali v obisku nekdanjega grmčana, gospoda Davorja Gazvode, ki nam je povedal, kako je bilo, ko je bil učenec naše šole. Imeli smo kar nekaj vprašanj zanj.
Kasneje smo se pogovarjali o dogodkih, ki so bili pomembni za OŠ Grm in celotno Slovenijo. Izdelali pa smo tudi svojo mini knjigo za spomin, kamor smo zapisali te pomembne dogodke, knjigo pa okrasili z nekaj fotografijami. Bilo nam je zanimivo in izvedeli smo marsikaj novega!

 

Osmošolci bomo šolo ob njenem praznovanju okrasili s svojimi izdelki – izdelana maketa situle s šolskimi motivi. Situla je hkrati tudi ekološke izdelave, saj smo uporabili odpadne pločevinke.

Dostopnost