Od 4. do 8. 11. 2019 je v španskem mestu Cumbres Mayores potekalo 1. srečanje Erazmus+ projekta, v katerega so, poleg naše šole, vključene še šole iz Italije, Poljske, Španije in Grčije. Tema projekta je kritično mišljenje.

Španci so se izkazali kot zelo prijetni gostitelji, saj so z organiziranimi aktivnostmi povezali vse udeležence srečanja. Vzdušje je bilo prijetno, sodelovalno in delovno.

Na uradnem delu srečanja smo oblikovali podroben program projekta z 2-letno časovnico, opredelili zadolžitve za vse šole, sestavili anketni vprašalnik za spremljanje rezultatov projekta, spremljali debatne razprave tamkajšnjih učencev, si izmenjali izkušnje ter izbrali logotip projekta. Učenci vseh sodelujočih šol so namreč risali in oblikovali logotipe, med katerimi je bil izbran logotip učencev iz Italije.

Po koncu delovnega srečanja je bil za vse udeležence projekta organiziran sprejem pri županji. Razkazali so nam znamenitosti svojega mesta, ki šteje le okoli 1800 prebivalcev. Obiskali smo grad s 400-metrskim obzidjem, znotraj katerega imajo celo nogometno igrišče, in areno za bikoborbe. Obiskali smo bližnji mesti Araceno, kjer smo si ogledali čudovito jamo Wonder Cave, ter Jeres de los Caballeros z mogočnimi cerkvami in gradom.

Zadnji dan obiska pa smo se skupaj z učenci in učitelji družili na ekskurziji v Fuentes de Leon, kjer smo si ogledali prekrasne jame in se srečali z županom mesta.

Srečanje v Španiji smo zaključili z večerjo, kjer smo še utrdili nova poznanstva.

Če vas zanima, kako so se ustvarjanja logotipov lotili učenci naše šole, kliknite na povezavo lumosgrm.splet.arnes.si.

Dostopnost